Το beni shoga (πικάντικο τζίντζερ), είναι ένα είδος ιαπωνικού καρυκεύματος που παρασκευάζεται από νεαρή ρίζα τζίντζερ που ξεφλουδίζεται, κόβεται σε φέτες και παστώνεται σε ξύδι. Είναι ένα συνηθισμένο γαρνιτούρα για ράμεν και άλλα ιαπωνικά πιάτα και είναι γνωστό για την πικάντικη και ελαφρώς γλυκιά γεύση του.
Το τζίντζερ τουρσί παρασκευάζεται συνήθως από νεαρή ρίζα τζίντζερ που συγκομίζεται την άνοιξη, όταν είναι πιο τρυφερή και γευστική. Το τζίντζερ ξεφλουδίζεται και κόβεται σε λεπτές λωρίδες και στη συνέχεια παστώνεται σε ένα μείγμα από ξύδι, ζάχαρη και αλάτι. Η διαδικασία του τουρσίματος διαρκεί αρκετές ημέρες έως μία εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας το τζίντζερ γίνεται τραγανό και ημιδιαφανές και αποκτά μια πικάντικη και ελαφρώς γλυκιά γεύση.
Στην Ιαπωνία, το τζίντζερ τουρσί χρησιμοποιείται συνήθως ως επικάλυψη για ramen και άλλα πιάτα ζυμαρικών. Συνήθως σερβίρεται σε μικρές ποσότητες και χρησιμοποιείται για να προσδώσει μια πικάντικη και ελαφρώς γλυκιά γεύση στο πιάτο. Το τζίντζερ τουρσί ramen χρησιμοποιείται επίσης μερικές φορές ως γαρνιτούρα για σούπες και βραστά, ή ως γαρνιτούρα για ψητά κρέατα και λαχανικά.
Εκτός από τη νόστιμη γεύση του, το τζίντζερ τουρσί είναι επίσης γνωστό για τα οφέλη του για την υγεία. Το τζίντζερ είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες και έχει αποδειχθεί ότι έχει πιθανά οφέλη για την υγεία του πεπτικού και του ανοσοποιητικού συστήματος. Το τζίντζερ τουρσί είναι επίσης χαμηλό σε θερμίδες και λιπαρά και αποτελεί καλή πηγή διαιτητικών ινών και βιταμινών.