Το Negi είναι ένα είδος ιαπωνικού φρέσκου κρεμμυδιού που χρησιμοποιείται σε διάφορα πιάτα, από σούπες και βραστά μέχρι ψητά κρέατα και σαλάτες. Είναι ένα δημοφιλές και ευέλικτο συστατικό στην ιαπωνική κουζίνα και είναι γνωστό για την ήπια και ελαφρώς γλυκιά γεύση του.
Το Negi είναι μέλος της οικογένειας allium, η οποία περιλαμβάνει άλλα κοινά κρεμμύδια, όπως τα πράσα και το σκόρδο. Είναι μακρύ και λεπτό, με λευκές βολβοειδείς ρίζες και πράσινες φυλλώδεις κορυφές. Το Negi συγκομίζεται συνήθως την άνοιξη και στις αρχές του καλοκαιριού, όταν είναι πιο γευστικό και τρυφερό.
Στην Ιαπωνία, το negi χρησιμοποιείται σε διάφορα πιάτα, τόσο μαγειρεμένα όσο και ωμά. Συχνά χρησιμοποιείται ως γαρνιτούρα για σούπες και βραστά, ενώ συνήθως προστίθεται σε ψητά κρέατα και ψάρια ή χρησιμοποιείται ως γαρνιτούρα για σαλάτες. Το Negi χρησιμοποιείται επίσης μερικές φορές ως γέμιση για ρολά σούσι, ή προστίθεται σε πιάτα ζυμαρικών, όπως τα ramen και udon.
Εκτός από τη νόστιμη γεύση του, το negi είναι επίσης γνωστό για τα οφέλη του για την υγεία. Αποτελεί καλή πηγή διαιτητικών ινών, βιταμινών και μετάλλων και είναι χαμηλό σε θερμίδες και λίπος. Το νέγκι είναι επίσης ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες και έχει αποδειχθεί ότι έχει πιθανά οφέλη για την υγεία του πεπτικού και του ανοσοποιητικού συστήματος.