Τα βραστά αυγά ράμεν, ή ajitsuke tamago, είναι ένα είδος ιαπωνικού καρυκεύματος που παρασκευάζεται βράζοντας αυγά σε ένα μείγμα σάλτσας σόγιας, mirin και άλλων καρυκευμάτων. Στη συνέχεια, τα αυγά καθαρίζονται και κόβονται σε φέτες και χρησιμοποιούνται συχνά ως γαρνιτούρα για ράμεν και άλλα πιάτα ζυμαρικών. Τα βραστά αυγά ράμεν είναι γνωστά για την πλούσια και αλμυρή γεύση τους και την τρυφερή και ζουμερή υφή τους.
Για να φτιάξετε βραστά αυγά ράμεν, τα αυγά βράζονται πρώτα σε ένα μείγμα νερού, σάλτσας σόγιας, mirin και άλλων καρυκευμάτων, όπως ζάχαρη και σάκε. Στη συνέχεια, τα αυγά καθαρίζονται και κόβονται σε φέτες και είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν ως γαρνιτούρα για ramen και άλλα πιάτα. Τα αυγά που προκύπτουν έχουν πλούσια και αλμυρή γεύση και τρυφερή και ζουμερή υφή.
Στην Ιαπωνία, τα βραστά αυγά ράμεν χρησιμοποιούνται συνήθως ως επικάλυψη για ράμεν και άλλα πιάτα ζυμαρικών. Συχνά σερβίρονται κομμένα στη μέση, με τον κρόκο ακόμα ρευστό, και χρησιμοποιούνται για να προσθέσουν πλούσια και αλμυρή γεύση στο πιάτο. Τα βραστά αυγά ράμεν χρησιμοποιούνται επίσης μερικές φορές ως γαρνιτούρα για σούπες και βραστά φαγητά ή ως γαρνιτούρα για ψητά κρέατα και λαχανικά.
Εκτός από τη νόστιμη γεύση τους, τα βραστά αυγά ράμεν είναι επίσης γνωστά για τα οφέλη τους για την υγεία. Τα αυγά αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και ανόργανων συστατικών και η διαδικασία βρασμού και καρυκεύματος βοηθά στη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών στα αυγά. Τα βραστά αυγά ράμεν είναι επίσης χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά, καθιστώντας τα μια υγιεινή επιλογή για άτομα που προσέχουν το βάρος τους.