Συστατικά
- 25 γρ. Saba Bushi
- 25 γρ. Katsuo Bushi
- 32,50 γρ. Niboshi (Katakuchi Iwashi)
- 15 γρ. Konbu (Ma-Konbu)
- 10 γρ. Αποξηραμένο Shiitake
- Τζίντζερ
- 15 γρ. Σκόρδο (Φέτες)
- Σκόρδο (1/2 βολβός κομμένος στα τρία)
- 550 ml Usukuchi Shoyu
- 90 ml Koikuchi Shoyu (Κανονική σάλτσα σόγιας, χρησιμοποιήστε την καλύτερη ποιότητα που μπορείτε να βρείτε)
- 110 ml Sake
- 110 Mirin
Οδηγίες
- Ζυγίστε και προσθέστε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά.
- Όταν η κατσαρόλα αρχίσει να σιγοβράζει, ανακατέψτε τα όλα μαζί καλά. Λίγο πριν αρχίσει να βράζει, σβήστε τη φωτιά και αφήστε το ταρίφα να ξεκουραστεί όλη τη νύχτα σε θερμοκρασία δωματίου.
- Την επόμενη μέρα, σουρώστε τον ταρίφα σε ένα δοχείο. Αφήστε τον να ξεκουραστεί 1 ημέρα πριν τον χρησιμοποιήσετε.
Πώς να χρησιμοποιήσετε το Tare
Χρησιμοποιήστε 2 κουταλιές της σούπας tare + 1 κουταλιά της σούπας τηγανητό λάδι με άρωμα κρεμμυδιού + 300 ml σούπας tori paitan. Συμπληρώστε με τα τηγανητά κρεμμύδια από το αρωματικό λάδι.