Συνταγή

Tori Paitan Tare

Συστατικά

  • 25 γρ. Saba Bushi
  • 25 γρ. Katsuo Bushi
  • 32,50 γρ. Niboshi (Katakuchi Iwashi)
  • 15 γρ. Konbu (Ma-Konbu)
  • 10 γρ. Αποξηραμένο Shiitake
  • Τζίντζερ
  • 15 γρ. Σκόρδο (Φέτες)
  • Σκόρδο (1/2 βολβός κομμένος στα τρία)
  • 550 ml Usukuchi Shoyu
  • 90 ml Koikuchi Shoyu (Κανονική σάλτσα σόγιας, χρησιμοποιήστε την καλύτερη ποιότητα που μπορείτε να βρείτε)
  • 110 ml Sake
  • 110 Mirin

Οδηγίες

  1. Ζυγίστε και προσθέστε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά.
  2. Όταν η κατσαρόλα αρχίσει να σιγοβράζει, ανακατέψτε τα όλα μαζί καλά. Λίγο πριν αρχίσει να βράζει, σβήστε τη φωτιά και αφήστε το ταρίφα να ξεκουραστεί όλη τη νύχτα σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Την επόμενη μέρα, σουρώστε τον ταρίφα σε ένα δοχείο. Αφήστε τον να ξεκουραστεί 1 ημέρα πριν τον χρησιμοποιήσετε.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Tare

Χρησιμοποιήστε 2 κουταλιές της σούπας tare + 1 κουταλιά της σούπας τηγανητό λάδι με άρωμα κρεμμυδιού + 300 ml σούπας tori paitan. Συμπληρώστε με τα τηγανητά κρεμμύδια από το αρωματικό λάδι.