Συνταγή για απλό Shio Tare

Μπολ shio ramen με διαυγή, ελαφρύ ζωμό, κυματιστά noodles και ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι.

Το shio tare είναι η πιο απλή και καθαρή εκδοχή tare για ramen, καθώς βασίζεται κυρίως στη δύναμη του θαλασσινού αλατιού και σε λίγα ακόμη βασικά υλικά που χαρίζουν ισορροπία και βάθος. Ο συνδυασμός mirin, usukuchi shoyu, ξιδιού ρυζιού και μιας μικρής ποσότητας MSG δίνει μια λεπτή γλυκύτητα, απαλή οξύτητα και ενισχυμένη γεύση umami που ταιριάζει ιδανικά με ελαφρούς ζωμούς. Έτσι, δημιουργείται μια βάση που αναδεικνύει τον ζωμό χωρίς να τον βαραίνει, αφήνοντας τον χαρακτήρα του να φανεί.

Αυτό το tare είναι ιδανικό για όσους θέλουν να πειραματιστούν με shio ramen, καθώς προσφέρει καθαρή γεύση και εύκολη προσαρμογή ανάλογα με τις προτιμήσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε κλασικούς ζωμούς κοτόπουλου ή ψαριού όσο και σε πιο δημιουργικούς συνδυασμούς, επιτρέποντας στον μάγειρα να χτίσει ένα μπολ ramen με ισορροπία και αρμονία. Το αποτέλεσμα είναι ένα ramen ελαφρύ και αρωματικό που αφήνει χώρο σε κάθε συστατικό να ξεχωρίσει.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Tare

36ml ταρά, 15ml chi-yu, 400ml ζεστό νερό θα φτιάξουν ένα εξαιρετικά απλό μπολ shio ramen που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δοκιμάσετε νέες συνταγές ζυμαρικών.

Υλικά

  • 450 ml νερό
  • 70 γρ. Θαλασσινό αλάτι
  • 25 ml Mirin
  • 7,50 ml Ξύδι ρυζιού
  • 25 ml Usukuchi Shoyu
  • 5 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2,50 γρ. MSG

Βήματα

  1. Βάλτε σε βρασμό 450 ml νερό. Στη συνέχεια, διαλύστε τα 70 γρ. θαλασσινού αλατιού.
  2. Μόλις διαλυθεί το αλάτι, μειώστε τη φωτιά και προσθέστε 25 ml mirin, 7.5 ml ξίδι ρυζιού, 25 ml Usukuchi Shoyu και 5 g ζάχαρη. Ανακατέψτε για να συνδυαστούν όλα μαζί.
  3. Προσθέστε 2.5 g MSG. ανακατέψτε για να συνδυαστούν και στη συνέχεια αφήστε το ταρί να κρυώσει. Όταν κρυώσει, μεταφέρετε το ταρά σε διαφορετικό δοχείο. Διατηρείται στο ψυγείο για αποθήκευση.