Αν αγαπάτε τη ιαπωνική κουζίνα και ψάχνετε εκείνη τη βαθιά, γεμάτη γεύση που μόνο ένα αυθεντικό ramen μπορεί να προσφέρει, τότε το Shoyu Ramen είναι το ιδανικό ξεκίνημα. Με βάση έναν πλούσιο ζωμό σόγιας που σιγοβράζει για ώρες, αυτή η συνταγή ισορροπεί αλμυρότητα, γλυκύτητα και umami σε κάθε κουταλιά.
Το μυστικό βρίσκεται στα απλά αλλά προσεγμένα υλικά: φτερούγες κοτόπουλου που δίνουν σώμα στον ζωμό, αποξηραμένα shiitake που χαρίζουν γήινη ένταση, kombu που φέρνει την ιαπωνική θαλασσινή νότα, και φυσικά το tare - η καρυκευμένη σάλτσα που απογειώνει το πιάτο. Συμπληρώστε το με αυγό ramen, φρέσκα noodles και chashu χοιρινό και έχετε μπροστά σας ένα μπολ που θα σας ταξιδέψει κατευθείαν στα ramen-ya του Τόκιο.
Σημειώσεις: