Πικάντικο ράμεν με φυστικοβούτυρο και καλαμπόκι

Μπολ με πικάντικο ράμεν φυστικοβούτυρου και καλαμποκιού με noodles, πακ τσόι, αυγό, κόλιανδρο και φέτα λάιμ

Ανακάλυψε μια μοναδική συνταγή για πικάντικο ράμεν με φυστικοβούτυρο και καλαμπόκι, ιδανική για τους λάτρεις της ασιατικής κουζίνας. Η κρεμώδης βάση από γάλα καρύδας και φυστικοβούτυρο συνδυάζεται με την πλούσια γεύση της καυτερής πάστας gochujang, δημιουργώντας ένα πιάτο γεμάτο ένταση και χαρακτήρα. Το καραμελωμένο καλαμπόκι και το φρέσκο πακ τσόι χαρίζουν γλυκύτητα και φρεσκάδα, ενώ τα ramen noodles και τα αυγά ολοκληρώνουν το γεύμα με ισορροπία και αυθεντικότητα. Ένα εύκολο ράμεν που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι, για να απολαύσεις μια ζεστή και πικάντικη εμπειρία γεμάτη ασιατικά αρώματα.

Υλικά

  • 2 κ.γ. φυτικό ή ηλιέλαιο
  • 2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.σ. γκοτζουτζάνγκ (κορεάτικη καυτερή πάστα)
  • 2 κ.σ. απαλό φυστικοβούτυρο
  • 1 κονσέρβα 400γρ. γάλα καρύδας
  • 2 κ.γ. σόγια σος
  • 1 κ.γ. μαλακή καστανή ζάχαρη
  • μερικές σταγόνες fish sauce (προαιρετικά) ή 1 κ.σ. πάστα μίσο αν είναι χορτοφαγικό
  • 1 λάιμ
  • 2 “φέτες” κομμένες από το λάιμ, και ο υπόλοιπος χυμός στυμμένος
  • 1 κ.γ. λάδι τσίλι, συν λίγες σταγόνες για σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • 150γρ. κατεψυγμένο καλαμπόκι
  • 1 πακ τσόι ή τσόι σουμ, κομμένο σε φέτες
  • 2 αυγά
  • 200γρ. noodles ράμεν
  • μικρό ματσάκι κόλιανδρο για το σερβίρισμα

Βήματα

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το τζίντζερ και το σκόρδο και σωτάρετε απαλά για ένα λεπτό, χωρίς να αφήσετε το σκόρδο να πάρει χρώμα. Ανακατέψτε μέσα το γκοτζουτζάνγκ και το φυστικοβούτυρο, προσθέστε μια μεγάλη κουταλιά από την κρέμα καρύδας (το παχύ μέρος από την κορυφή της κονσέρβας με το γάλα καρύδας). Μόλις το μείγμα γίνει λείο και ομοιογενές, ανακατέψτε μέσα το υπόλοιπο γάλα καρύδας, τη σόγια σος, τη ζάχαρη, τη fish sauce ή το μίσο (αν χρησιμοποιείτε), και τον χυμό λάιμ. Αφήστε να σιγοβράσει απαλά.
  2. Στο μεταξύ, ζεστάνετε 1 κ.γ. λάδι τσίλι σε ένα τηγάνι και προσθέστε το καλαμπόκι μαζί με μια πρέζα αλάτι. Τηγανίστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει, περίπου 8-10 λεπτά. Σπρώξτε το καλαμπόκι στη μία πλευρά του τηγανιού και προσθέστε το πακ τσόι, τηγανίζοντάς το για λίγα λεπτά ώστε να μαλακώσουν τα φύλλα.
  3. Ζεστάνετε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό μέχρι να βράσει. Βράστε απαλά τα αυγά για 7 λεπτά, έπειτα βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και ρίξτε τα σε κρύο νερό. Αφήστε τα στην άκρη μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε.
  4. Προσθέστε τα noodles στο κατσαρολάκι με το καυτό νερό και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε και μοιράστε τα noodles σε μπολ σούπας ή ράμεν. Ρίξτε από πάνω τη σούπα, προσθέστε το καλαμπόκι και βάλτε το πακ τσόι στη μία πλευρά κάθε μπολ. Καθαρίστε και κόψτε τα αυγά στη μέση και τοποθετήστε τα πάνω στα noodles. Προσθέστε λίγο φρέσκο κόλιανδρο και μια φέτα λάιμ σε κάθε μπολ. Αν θέλετε, περιχύστε με λίγο επιπλέον λάδι τσίλι.