Συνταγή

Απλό Shio Tare

Συστατικά

  • 450 ml νερό
  • 70 γρ. Θαλασσινό αλάτι
  • 25 ml Mirin
  • 7,50 ml Ξύδι ρυζιού
  • 25 ml Usukuchi Shoyu
  • 5 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2,50 γρ. MSG

Οδηγίες

  1. Βάλτε σε βρασμό 450 ml νερό. Στη συνέχεια, διαλύστε τα 70 γρ. θαλασσινού αλατιού.
  2. Μόλις διαλυθεί το αλάτι, μειώστε τη φωτιά και προσθέστε 25 ml mirin, 7.5 ml ξίδι ρυζιού, 25 ml Usukuchi Shoyu και 5 g ζάχαρη. Ανακατέψτε για να συνδυαστούν όλα μαζί.
  3. Προσθέστε 2.5 g MSG. ανακατέψτε για να συνδυαστούν και στη συνέχεια αφήστε το ταρί να κρυώσει. Όταν κρυώσει, μεταφέρετε το ταρά σε διαφορετικό δοχείο. Διατηρείται στο ψυγείο για αποθήκευση.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Tare

36ml ταρά, 15ml chi-yu, 400ml ζεστό νερό θα φτιάξουν ένα εξαιρετικά απλό μπολ shio ramen που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δοκιμάσετε νέες συνταγές ζυμαρικών