Φέρτε σε βρασμό μια κατσαρόλα με αρκετό νερό για να καλύψει τα αυγά σας. Βγάλτε τα αυγά από το ψυγείο και ανοίξτε μια μικρή τρύπα στο κάτω μέρος του κάθε αυγού. Κατεβάστε τα απαλά στην κατσαρόλα με μια κουτάλα ή ένα σουρωτήρι και βράστε τα για 7 λεπτά.
Μετά από 7 λεπτά, βγάλτε τα αυγά και βάλτε τα σε παγόλουτρο.
Όταν τα αυγά κρυώσουν, ξεφλουδίστε τα και βάλτε τα σε ένα δοχείο για αργότερα. Φυλάξτε τα στο ψυγείο ενώ ετοιμάζετε τον ταρίφα.
Οδηγίες για το Tare
Προσθέστε 500 ml νερό, 100 ml Shoyu, 100 ml Mirin και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να πάρουν μια βράση.
Όταν το Tare πάρει βράση, προσθέστε νιφάδες μπονίτο Katsuobushi και σβήστε τη φωτιά. αφήστε το ταρέ να κρυώσει.
Όταν το Tare κρυώσει σε θερμοκρασία κοντά στη θερμοκρασία δωματίου, σουρώστε το Katsuobushi και ρίξτε το Tare στο δοχείο με τα αυγά σας. Βάλτε μια χαρτοπετσέτα πάνω από τα αυγά για να βοηθήσετε να διασφαλιστεί ότι το Tare απορροφάται σε όλες τις πλευρές του αυγού.
Αφήστε τα αυγά να ωριμάσουν για τουλάχιστον 1 ημέρα πριν τα φάτε.