Εντάξει, αυτό είναι βασικά ένα αδύνατο έργο – τόσοι πολλοί παράγοντες, τόσα πολλά μπολ, τόσες πολλές επιλογές. Πραγματικά, ενώ υπάρχει κάτι σαν κακό ramen, δεν είναι τόσο συνηθισμένο, και το να βρεις τον αγαπημένο σου συνδυασμό είναι κάτι μοναδικό, οπότε ψάξε τριγύρω, και δοκίμασε μερικές από τις παρακάτω επιλογές μας στην πορεία.
Το Τόκιο διαθέτει σήμερα τρία εστιατόρια ράμεν με αστέρια Michelin, αλλά συμπεριλάβαμε και το Tsuta – το πρώτο που βραβεύτηκε με αστέρι (αν και δεν το κατέχει πλέον), καθώς είναι εξίσου νόστιμο.
Tsuta: Το αρχικό σημείο στο οποίο απονεμήθηκε αστέρι Michelin, αυτό το εκλεκτό εστιατόριο που ασχολείται με το ράμεν έχει πλέον μετακομίσει στο Yoyogi Uehara, χάνοντας ευτυχώς την περίπλοκη διαδικασία έκδοσης εισιτηρίων, ώστε να μπορείτε να καθίσετε αναπαυτικά και να ρουφήξετε με ανόθευτη ευχαρίστηση.
Nakiryu: Το Nakiryu, ένα όνειρο του tantanmen, έλαβε ένα αστέρι Michelin και δικαίως. Το νόστιμο μείγμα μπαχαρικών τους είναι δύσκολο να ξεπεραστεί – δοκιμάστε το sanramen, είναι πικάντικο και ξινό και πολύ εθιστικό.
Soba House Konjiki Hototogisu: Ένας μικρός και σοβαρός οίκος ζυμαρικών, αυτό το μέρος προσφέρει ένα εκλεπτυσμένο μπολ με ράμεν, με έναν ελαφρώς έντονο κανόνα που απαγορεύει την ομιλία. Δοκιμάστε το απίστευτο ράμεν με τσιπούρα και μύδια με σάλτσα τρούφας και λάδι πορτσίνι – είναι για να πεθάνεις (σιωπηλά).
Chukasoba Ginza Hachigou Βραβευμένο με αστέρι Michelin πιο πρόσφατα, ο σεφ πίσω από αυτό το μαγαζί συνδυάζει δυτικό και ιαπωνικό στυλ για να δημιουργήσει ένα απίστευτο πιάτο, με τα στοιχεία να συνεργάζονται άψογα για να σχηματίσουν ράμεν που είναι απίθανο να ξαναδοκιμάσετε στη ζωή σας.
Αν λοιπόν έχετε χαθεί ποτέ, κρυώνετε και πεινάτε και το μόνο πράγμα που σας κρατάει είναι η ιδέα να καθίσετε να φάτε ένα αξιόπιστο, νόστιμο μπολ ράμεν, οι αλυσίδες είναι φίλοι σας. Ναι, οι ανεξάρτητες, με μεράκι φτιαγμένες επιλογές είναι οι καλύτερες, αλλά δεν υπάρχουν πάντα και για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, μερικές φορές απλά θέλεις αυτή την ανωνυμία, αυτή την οικειότητα. Τα δύο αγαπημένα μας έχουν παρόμοια ονόματα και ειδικεύονται και τα δύο στο tonkotsu ramen, προερχόμενα από τη Φουκουόκα – την πατρίδα του θεϊκά πλούσιου Hakata ramen.
Ippudo Με το πλήρες όνομα Hakata Ippudo, αυτή η αλυσίδα προσφέρει αξιόπιστα και προσιτά μπολ με την αίσθηση ενός ακόμα μοναδικού εστιατορίου. Είναι γνωστή για τα τραγανά gyoza που σερβίρονται φρέσκα από το τηγάνι, οπότε πάρτε μια πλευρά από αυτά όσο είστε εκεί.
Ichiran: Αυτή είναι η πατρίδα των ramen με δυνατότητα προσαρμογής, με φόρμες που πρέπει να συμπληρώσετε πριν σας σερβίρουν για να διασφαλίσετε ότι θα πάρετε το ιδανικό μπολ, χωρίς να απογοητεύεστε. Ξεφεύγοντας από την ιδέα του τυποποιημένου φαγητού της αλυσίδας, εδώ μπορείτε να επιλέξετε τη σκληρότητα των ζυμαρικών, τον πλούτο του ζωμού, τις ποσότητες σκόρδου και κρεμμυδιού – βασικά τα πάντα, και αυτό πριν καν φτάσετε στα υλικά που θα προσθέσετε. Να είστε συγκεκριμένοι, να απολαμβάνετε και να χαλαρώνετε στο μονοπρόσωπο περίπτερο σας, όπου κανείς δεν μπορεί να σας δει να γλύφετε.
Έχουμε λοιπόν τα αγαπημένα μας, και δεν υπάρχει λόγος να προσποιούμαστε ότι δεν τα έχουμε, γι’ αυτό ορίστε κάποια απο αυτά:
Kemuri: Σερβίροντας καπνιστό ράμεν που δεν μοιάζει με ό,τι έχετε δοκιμάσει ποτέ, το Kemuri είναι ένα μικρό εστιατόριο αφιερωμένο στην τελειοποίηση του πιάτου. Κάθε στοιχείο καπνίζεται επιτόπου, αλλά ο συνολικός αντίκτυπος είναι προσεκτικά ισορροπημένος – πηγαίνετε το βράδυ για επιπλέον σνακ στο μπαρ.
Yarou Ramen: Γνωστό για τα τερατώδη ράμεν, το μπολ του Yarou έρχεται γεμάτο με λαχανικά και στρωμένο με φέτες χοιρινού κρέατος. Το κατάστημα βρίσκεται στην Akihabara και είναι εύκολο να το εντοπίσετε με την κίτρινη πρόσοψή του.
Kugatsudo Ramen: Αυτό το σημείο είναι ένα κατάστημα ράμεν με ατμόσφαιρα καφετέριας και φυσικές γεύσεις, έχουν ακόμη και μενού επιδόρπιων για να απολαύσετε μετά το σούπερ αλμυρό γεύμα σας.